Hakukoneoptimointia kuva

Videolla parannat sivustosi sijoittumista hakutuloksissa

Kun etsit netistä tietoa, hakukoneet näyttävät ensimmäisellä sivulla usein sekoitettuja hakutuloksia. Tämä tarkoittaa, että hakutuloksena on perinteisten www-sivujen lisäksi videoita, kuvia, karttoja ja muuta informaatiota. Suhteessa muuhun sisältöön videoita on Internetissä niin vähän, että ne nousevat hakutuloksissa helposti kärkisijoille.

Tutkimukset osoittavat videoiden tehon

Forrester Researchin (2009) tutkimuksen mukaan videoilla on huomattavasti tekstisivuja suurempi todennäköisyys löytyä Googlen hakutuloksista ensimmäiseltä sivulta. Tämä johtuu suurimmaksi osaksi videoiden suhteellisesta harvinaisuudesta. Tutkimuksen mukaan Googlen suosituimmilla hakusanoilla löytyy yhtä videota kohden 294 tekstisivua!

Videot ovat edelleen niin harvinaisia, että ne nousevat erittäin pienellä panostuksella hakutulosten kärkeen. Näin ne nousevat helposti esiin tuhansien tekstisivujen  massasta.

Searchmetricsin tutkimuksen mukaan Google nostaa sekoitetuissa hakutuloksissaan videot korkeammalle muihin elementteihin, kuten esimerkiksi valokuviin verrattuna. Tutkituissa hakutuloksissa videoita näkyi yli 60 prosentissa hakutuloksia, kun valokuvia näkyi vain 30 prosentissa hakutuloksia.

Katselukerrat vaikuttavat sijoittumiseen

Googlen mukaan heidän algoritminsa huomioivat, kuinka monta kertaa video on katsottu YouTubessa. Useampi katselukerta parantaa videon sijoitusta Googlen hakutuloksissa. On selvää, että YouTube-videoille kannattaa tämän takia saada mahdollisimman monta katsojaa. Videojakelun keskittäminen YouTubeen on erittäin harkitsemisen arvoinen ajatus.

Videoita ei hyödynnetä hakukoneoptimoinnissa

Parasta kaikessa on se, että perinteisessä hakukoneoptimoinnissa keskitytään sivujen tekstisisällön optimoimiseen. Videoita hyödynnetään niin vähän – jos ollenkaan – että videon käyttö oikealla tavalla voi nostaa sivustosi erittäin merkittävään asemaan hakukoneissa.

Tarkastuslista videon käyttöön:

  1. Nimeä videotiedosto oikein, otsikoi se oikein ja sijoita sen yhteyteen riittävästi asiaan kuuluvia avainsanoja.
  2. Lataa video YouTubeen. Useimmat Googlen hakutuloksissa näkyvät videot ovat tutkimusten mukaan YouTube-videoita. YouTube-videon keräämät katselukerrat vaikuttavat videon indeksointiin ja parantavat sen sijoittumista Googlen hakutuloksissa.
  3. Upota YouTube-video omille kotisivuillesi. Tämä lisää videosi katselukertoja, ja sitä kautta parantaa videon sijoittumista Googlen hakutuloksissa.
  4. Jaa. Hyödynnä jakamiseen YouTube-videota. Jaa se Facebook-sivuillasi, Twitterissä ja sähköpostilla esimerkiksi uutiskirjeen yhteydessä. Upota se muihin palveluihin esim. LinkedIn. Kaikki tämä auttaa saavuttamaan suuren määrän katsojia.

Aiheeseen liittyviä linkkejä:

pr-am.hubpages.com/hub/google-ranking-how-to-rank-high-in-google

www.webpronews.com/universal-search-2011-08